Ga direct naar de inhoud.

Van der Velden: voor 5 merken uw partner
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Van der Velden: voor 5 merken uw partner

Een kort gesprek met Bob van der Velden en drie salesadviseurs van Auto-Service van der Velden: Danny, Xander en Rob. Al jaren voorzien zij particulieren en bedrijven van advies bij het aanschaffen of leasen van een Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA of Volkswagen Bedrijfswagens.

Bob opent het gesprek: “Aan de Industrieweg in Zoetermeer laten wij onder één dak verschillende merken zien van de Volkswagen Groep. Sommige klanten stappen met een uitgesproken merkvoorkeur onze showroom binnen. Logisch want wij staan goed bekend als Volkswagen servicedealer. Maar omdat wij behalve Volkswagen ook Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens verkopen informeren wij klanten tevens over alternatieven. Die keuzemogelijkheid kan klanten op andere ideeën brengen. Immers, ieder merk heeft een eigen prijsstelling, specifieke kenmerken en voordelen.”

Gebruikt en nieuw
Alle merken van de Volkswagen Groep betreffen occasions, maar daarnaast óók gloednieuwe auto’s die via Van Beynum worden aangeboden. Xander geeft aan dat over die levering van nieuwe auto’s veel misverstanden bestaan. Xander: “Al sinds 1 juli 2015 werkt Auto-Service van der Velden voor de verkoop van ‘nieuw’ samen met de Van Beynum Autogroep. Deze samenwerking heeft dus betrekking op de verkoopactiviteiten van nieuwe auto’s. De bestelling van een nieuwe auto loopt centraal via Van Beynum. De aflevering vind plaats in onze showroom aan Industrieweg te Zoetermeer. Vanzelfsprekend bieden wij alle officiële garanties en verrichten wij alle onderhoudswerkzaamheden aan de auto. En dankzij deze samenwerking kunnen wij scherpe offertes uitbrengen.”

Feitelijk hoeft een klant voor een auto uit de Volkswagen Groep dus maar één showroom te bezoeken? “Klopt!” zegt Rob. “Het feit dat in onze showroom alle auto’s een km-stand van 1000+ hebben is louter een administratieve formaliteit. Wij mogen nou eenmaal geen nieuwe auto’s showen met 0 km op de teller, maar wij mogen en kunnen onze klanten wel volledig en deskundig informeren. Valt de keuze op ‘nieuw’, dan regelen wij de aanschaf met Van Beynum want het administratieve deel wordt centraal afgewikkeld door Van Beynum. Verder gebeurt alles hier. De klant merkt er niets van.”

Lease en privélease
Danny geeft aan dat deze methode zowel de levering van nieuwe particuliere als nieuwe leaseauto’s betreft. Xander: “Naast de bedrijven die zakelijk leasen zien wij ook de groeiende trend van privélease. Daarbij kopen particulieren de auto niet maar leasen zij deze voor een bepaalde tijd. Dat biedt de gebruiker belangrijke voordelen. Deze rijdt nieuw en weet in alle opzichten vooraf duidelijk waar hij of zij aan toe is en heeft geen onverwachte kosten meer.” Rob bevestigt de woorden van zijn collega en onderstreept dat privélease momenteel heel scherp wordt aangeboden. Rob: “Onderzoeken van onafhankelijke organisaties tonen aan dat privélease zelfs voordeliger is dan de privéaanschaf van een auto. Als klanten interesse hebben informeren wij hen over de mogelijkheden. Dat betreft ook prijsverschillen tussen de merken van de Volkswagen Groep. Wij laten zien dat zij voor eenzelfde maandbedrag of een klein prijsverschil ook een totaal andere auto kunnen rijden. Dat kan mensen op andere ideeën brengen.”

Onderhoud en service
Auto-Service van der Velden is officieel servicedealer. Bob: “Wij verrichten onderhouds, garantie en reparatie werkzaamheden aan alle Volkswagen merken. Wij staan landelijk zeer goed aangeschreven vanwege onze kennis en kunde en bijvoorbeeld ook onze unieke 4WD vermogenstestbank. Mede door de testbank en de andere unieke apparatuur is onze werkplaats een van de best geëquipeerde van Nederland.” Xander: “Van onze klanten horen wij dat wij anders zijn dan andere dealers: persoonlijker en directer in overleg en met lagere onderhoudstarieven. Het door de fabriek aan ons verstrekte predicaat ‘servicedealer’ maken wij méér dan waar. In deze regio geldt: Van der Velden is servicedealer en Van Beynum is salesdealer. Dat is een perfecte samenwerking waar wij trots op zijn.“

Bedrijfswagens en MKB-ondernemers
Die samenwerking betreft ook Volkswagen Bedrijfswagens. Rob: “In onze showroom tonen wij ook 1000 km+ bedrijfswagens van het laatste model. Bovendien werken wij voor een specifieke wageninrichting samen met gespecialiseerde inbouwbedrijven. Die veelzijdigheid maakt dat wij een volwaardig aanspreekpunt zijn voor MKB-ondernemers. Voor aanschaf, financial lease, onderhoudsservice, verruimde openingstijden met service etc. En klanten hebben bij ons vaste contactpersonen; treffen hier altijd dezelfde gezichten. Dat is het voordeel van dit familiebedrijf. Wij hebben een persoonlijk antwoord op alle mobiliteitsbehoeften, van advies en aanschaf tot en met brandstofvoorziening.”

Importservice
De mensen van Auto-Service van der Velden horen soms dat particulieren of bedrijven om bepaalde redenen zelf een auto willen importeren. Dat kost hen dan veel moeite en kan tot teleurstellingen leiden. “Niet nodig,” zegt  Danny “want zij kunnen gebruikmaken van onze importservice. Wij hebben goede connecties met officiële Duitse salesdealers. In opdracht van onze klanten kopen wij occasions volgens door onze klanten samengestelde wensenlijstjes. Wij verzorgen het hele traject van opdracht tot aflevering. Zo kunnen wij ook mooie jonge gebruikte auto’s aanbieden die volledig voldoen aan de wensen van de klant.”

Kortom: bij Auto-Service van der Velden kunt u terecht met al uw mobiliteitswensen. Bob: “Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?’ Kom langs en maak kennis met ons!”

Deel deze pagina op: