Ga direct naar de inhoud.

De verlengde onderhoudsinterval
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Volkswagen Long Life Onderhoud

Volkswagen Long Life Onderhoud

Verlengde intervallen

Bijna alle Volkswagen modellen* rijden standaard op verlengde onderhoudsintervallen. Op basis van uw rijgedrag bepaalt de boordcomputer het onderhoudsmoment. Bij gunstig rijgedrag is dat bij maximaal 30.000 kilometer of twee jaar (welke van de twee het eerst bereikt wordt). Afhankelijk van kilometerstand en leeftijd van de auto of van de geconstateerde slijtage worden onderdelen vervangen en vloeistoffen ververst. Zo’n Long Life onderhoudsservice bestaat uit een olieservice en een inspectieservice. En is anders dan een traditionele grote beurt omdat uw auto er opnieuw tot 30.000 kilometer of tot twee jaar tegenaan moet kunnen.

Wat wordt er gedaan?

Wat wij doen tijdens deze onderhoudsbeurt hangt af van het model, het aantal gereden kilometers, de leeftijd van uw Volkswagen en uw rijstijl. Wilt u onderhoudsadvies of een offerte op maat?Wat wij in ieder geval doen tijdens de Long Life onderhoudsbeurt:

  • Controle van alle vitale onderdelen en functies van de auto, zoals banden, uitlaat, accu en remmen
  • Lampen bijstellen
  • Vloeistoffen bijvullen
  • Filters vervangen
  • Nieuwe long life olie en oliefilter
  • Motorafstellingen checken en eventueel bijstellen
  • Controle accu, uitlaatsysteem, ophanging, schokdempers, koelsysteem, V-snaar/multiriem en distributieriem
  • Scharnieren en sloten smeren

Een aantal modellen kent een afwijkend onderhoudsinterval:
Onderhoud voor de Golf VII, Golf Sportsvan en Golf Variant

Een onderhoudsservice voor dit model bestaat uit 2 elementen: een olieservice en een inspectieservice. Uw boordcomputer geeft een melding wanneer u welke service kunt verwachten. De inspectieservice voor de Golf dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km. De olieservice dient bij maximaal 2 jaar of 30.000 km uitgevoerd te worden, afhankelijk van gebruik en rijstijl.

Onderhoud voor up!, Lupo, Fox en voor modellen van 2001 of ouder
Deze modellen rijden op vaste onderhoudsintervallen. Hierbij vindt het onderhoud elke 15.000 km of elk jaar (indien er nog geen 15.000 km gereden is) plaats. U wisselt om de 15.000 km of 1 jaar een kleine onderhoudsservice af met een grote onderhoudsservice. Indien gewenst  kunnen wij een Volkswagen met verlengd onderhoudsinterval ook omzetten naar een vast interval van 15.000 km of 1 jaar.

Onderhoud voor de e-up!
De e-up! is een volledige elektrische auto, hierdoor bestaat een onderhoudsservice alleen uit een inspectieservice en geen olieservice. De inspectieservice voor de e-up! dient voor het eerst na 2 jaar of maximaal 30.000 km uitgevoerd te worden, daarna elk jaar of 30.000 km

Meer informatie? Onze serviceadviseurs informeren u graag verder.

Deel deze pagina op: