Ga direct naar de inhoud.

Heeft u al uw afspraak ingepland?
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Bandenwissel afspraak maken?

Bandenwissel winter-zomer 2017
Auto-Service van der Velden wisselt met de wielenservice winterbanden voor zomerbanden en vice versa. Wij leveren een compleet assortiment zomer- en wintersets, inclusief mogelijkheden voor opslag in ons eigen bandenhotel.

Waarom zomerbanden?
Na de winterperiode – wat we door het zachte weer eigenlijk geen winter kunnen noemen – start eind deze maand de lente weer. Reden genoeg om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Wat zijn nu precies de voordelen van zomerbanden?

  • Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor hogere temperaturen op het wegdek. Waar het rubber van winterbanden bij + 7˚C zacht wordt, zullen zomerbanden juist een betere grip op het wegdek hebben en bestand zijn tegen hogere snelheden. Hierdoor zal u dus veiliger rijden op zomerbanden als de temperatuur boven de 7˚C uitstijgt.
  • Winterbanden hebben door hogere temperaturen op het wegdek ook een langere remweg. Bij een temperatuur van 15˚C en een snelheid van 50 km/h is de remweg ongeveer 20% langer bij winterbanden dan bij zomerbanden. Dit komt doordat zomerbanden bij warme temperaturen juist een betere remweg heb wat komt door de samenstelling van het rubber.
  • Het profiel van zomerbanden verschilt met het profiel van winterbanden. Zomerbanden zijn ontwikkeld om water, vuil en warmte af te voeren, terwijl winterbanden juist gericht zijn op het afvoeren van water en sneeuw. Als u op een zo zuinig mogelijke manier met zowel uw zomer- als winterbanden om wilt gaan, wordt u aangeraden om tijdig uw banden te laten wisselen.

Eigen bandenhotel
Speciaal voor deze opslag van uw banden en wielensets hebben wij ons eigen 'Bandenhotel'. In deze ruimte slaan wij uw banden op onder optimale omstandigheden. Op eigen 24-uurs bewaakt terrein en altijd binnen handbereik voor wanneer u wilt wisselen.

De tarieven voor 2017 
Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, VW Bedrijfswagens en andere merken)

Wisselen van complete sets wielen zonder opslag:
€ 39,-
Wisselen van complete set wielen + opslag in bandenhotel
€ 75,-
Wisselen van 4 losse banden 
€ 84,-
Wisselen van 4 losse banden + opslag in bandenhotel
€ 120,-

Genoemde tarieven zijn inclusief btw.

Het bandenhotel en onze bandenservice is er natuurlijk ook voor andere merken dan Volkswagen, ŠKODA, Audi en SEAT.

Afspraak maken?
Direct een afspraak maken voor het opslaan van uw winterbanden en wisselen naar uw zomerbanden? 

Deel deze pagina op: