Ga direct naar de inhoud.

Goed voorbereid op weg
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Op vakantie met de auto- Veiligheidscheck? Check!

De temperaturen lopen weer hoog op en veel mensen zijn weer druk bezig met de voorbereidingen voor de vakantie! Als u dit jaar met de auto op vakantie gaat vindt u in dit bericht handige informatie om goed voorbereid op weg te gaan. Pak niet alleen uw zomerkleding, zwemspullen, zonnebrand en tijdschriften in, maar laat ook ruimte over voor onderstaande (in veel vakantielanden) verplichte voorwerpen.

Veiligheidsset 
In alle Europese vakantielanden is een gevarendriehoek verplicht.  Daarnaast is het in de meeste landen verplicht om een veiligheidsvest aan te trekken in geval van pech. In sommige landen geldt die verplichting niet alleen voor de berijder, maar voor alle inzittenden. 

Alcoholtest
Het is in Frankrijk nog steeds verplicht om een ongebruikte alcoholtester in de auto te hebben. Inmiddels mag er geen boete meer worden opgelegd als hier niet aan voldaan wordt. Het maximaal toegestane alcoholpromillage in Frankrijk is 0,5 promille.

EHBO koffer 
Een EHBO koffer is in een aantal Europese landen verplicht. Over het algemeen geldt dit niet voor buitenlandse automobilisten, maar het is altijd raadzaam een EHBO koffer bij u te hebben. Al is het alleen maar voor uw eigen gemak en veiligheid.

Flitspaalsignalering 
Het gebruik en bezit van apparatuur met flitspaalsignalering is in bijna alle Europese vakantielanden verboden. Dit betekent dat deze optie helemaal verwijderd moet worden. Indien u hulp nodig heeft met het wijzigen van deze instellingen dan bent u uiteraard van harte welkom bij ons.

De ANWB heeft een overzicht gemaakt waarin u in één oogopslag kunt zien welke veiligheidsverplichtingen gelden in de Europese vakantielanden. Hier kunt u ook bijvoorbeeld de verkeersregels per land bekijken. 

Wat moet er verplicht mee in de auto

Komt u onderweg met pech te staan? Ook dan kunt u rekenen op de mobiliteitsservice. Meer informatie, belangrijke telefoonnummers en adviezen vindt u hier. Wij wensen u een fijne vakantie en een veilige goede reis toe! 

Deel deze pagina op: