Ga direct naar de inhoud.

Heeft u hier al aan gedacht?
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Veiligheidsset- check!

De temperaturen lopen hoog op. Het is weer zomer en dat betekent dat de kans groot is dat u binnenkort van een welverdiende vakantie gaat genieten. Als u dit jaar met de auto op vakantie gaat vindt u in dit bericht nuttige informatie om goed voorbereid op weg te gaan. Pak niet alleen uw zomerkleding, zwemspullen, zonnebrand en tijdschriften in, maar laat ook ruimte over voor onderstaande (in veel vakantielanden) verplichte voorwerpen.

Veiligheidsset
In alle Europese vakantielanden is een gevarendriehoek verplicht.  Daarnaast is het in de meeste landen verplicht om een veiligheidsvest aan te trekken in geval van pech. In sommige landen geldt die verplichting niet alleen voor de berijder, maar voor alle inzittenden. 

Alcoholtest
Het is in Frankrijk nog steeds verplicht om een ongebruikte alcoholtester in de auto te hebben. Inmiddels mag er geen boete meer worden opgelegd als hier niet aan voldaan wordt. Het maximaal toegestane alcoholpromillage in Frankrijk is 0,5 promille.

EHBO koffer
Een EHBO koffer is in een aantal Europese landen verplicht. Over het algemeen geldt dit niet voor buitenlandse automobilisten, maar het is altijd raadzaam een EHBO koffer bij u te hebben. Al is het alleen maar voor uw eigen gemak en veiligheid.

Flitspaalsignalering
Het gebruik en bezit van apparatuur met flitspaalsignalering is in bijna alle Europese vakantielanden verboden. Dit betekent dat deze optie helemaal verwijderd moet worden. Indien u hulp nodig heeft met het wijzigen van deze instellingen dan bent u uiteraard van harte welkom bij ons.

De ANWB heeft een overzicht gemaakt waarin u in één oogopslag kunt zien welke veiligheidsverplichtingen gelden in de Europese vakantielanden.

Wat moet er verplicht mee in de auto

Komt u onderweg met pech te staan? Ook dan kunt u rekenen op de mobiliteitsservice. Meer informatie, belangrijke telefoonnummers en adviezen vindt u hier. Wij wensen u een fijne vakantie en een veilige goede reis toe!


 

 

Deel deze pagina op: