Ga direct naar de inhoud.

Met zeer overtuigende score de winnaar
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Passat auto van het jaar 2015

Met een zeer overtuigende score mag de Volkswagen Passat zich de Auto van het Jaar 2015 noemen. De Passat wist 340 punten in de wacht te slepen en eindigt daarmee bijna honderd punten boven de nummer 2, de Citroën Cactus.

Van een spannende strijd was dit jaar beslist geen sprake. De 248 punten die de Citroën Cactus scoorde vormt een gapend gat met de winnaar. Daaronder is het echter een stuk spannender geweest. Op de derde plaats eindigde de Mercedes C-klasse met 221 punten. De Ford Mondeo werd vierde met 203 punten, de Nissan Qashqai vijfde dankzij 160 punten en de laatste twee plaatsen zijn voor de BMW 2-serie Active Tourer en Renault Twingo met respectievelijk 154 en 124 punten.

Drie keer in vijf jaar tijd
Voor Volkswagen is de prijs voor de derde keer in vijf jaar tijd in de wacht gesleept. In 2013 nog wist de huidige generatie Golf de titel binnen te slepen en in 2010 was het de Polo die werd uitgeroepen tot de beste. 
 
Meer informatie over de nieuwe Volkswagen Passat of een afspraak maken voor een proefrit? Onze adviseurs zijn u graag van dienst.
 
 

Deel deze pagina op: