ŠKODA ENYAQ iV uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2023

De ŠKODA ENYAQ iV is vandaag gekroond tot ‘Zakenauto van het Jaar 2023’. In een concurrerend veld van deelnemers die meedongen naar de felbegeerde titel was het met name het veelzijdige totaalpakket van de ENYAQ iV dat voor de vakjury de doorslag gaf. Afgelopen jaar won de populaire EV van ŠKODA in deze jaarlijkse verkiezing ook al de prijs voor ‘Beste Nieuwkomer van het Jaar 2022’. 

De ‘Zakenauto van het Jaar 2023’-award werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Driving Business Awards van vakblad Automotive Magazine. De vakjury van de verkiezing was met name lovend over het totaalpakket dat de volledig elektrische SUV van ŠKODA  te bieden heeft, en dat voor een nuchtere prijs. “De ENYAQ iV springt eruit vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Wij vinden het een sympathieke no-nonsense auto met een aantrekkelijke prijsstelling. Het interieur valt op vanwege het hoge afwerkingsniveau. Je krijgt een auto met een ŠKODA-signatuur en de kwaliteit van het Volkswagen-concern in een auto die net iets groter, completer en betaalbaarder is dan zijn concurrenten”, verklaarde redacteur Michael van Wijngaarden namens het vakblad Automotive Magazine, de organisator van deze jaarlijkse verkiezing.

Echte praktijkprijs

De ‘Zakenauto van het Jaar’-verkiezing is een echte praktijkprijs en wordt al sinds 1987 georganiseerd. De deelnemende auto’s moeten zich op alle beoordeelde criteria in het dagelijks gebruik hebben bewezen, met name ook op het gebied van de kilometerkosten. De vakjury van de verkiezing bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland, vertegenwoordigers van grote wagenparken en ervaren vakjournalisten.

Bereikbare elektrische SUV

Met de ENYAQ iV en de recent gelanceerde ENYAQ COUPÉ iV maakt ŠKODA de elektrische SUV bereikbaar voor een breed publiek. Door hun prijswinnende succesformule zijn deze ruime, emissievrij rijdende SUV’s al langere tijd de best verkochte EV’s van Nederland. Belangrijke succesfactoren zijn onder meer het onderscheidende design, het hoogwaardige en ruime interieur, de goede restwaardes en scherpe leasetarieven. De ŠKODA ENYAQ iV is leverbaar vanaf 

€ 48.690*, de ENYAQ COUPÉ iV is sinds kort te bestellen vanaf € 51.690*.

Elke ENYAQ (COUPÉ) iV staat voor zorgeloos rijplezier. Dat komt tot uiting in 2 jaar volledige fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu (tot 160.000 km). Ook onderhoud en APK zijn tot en met wel 7 jaar inbegrepen. Kopers van een ENYAQ (COUPÉ) iV krijgen bovendien gratis een Elektrisch Rijden Training. ENYAQ-rijders die de training al hebben gevolgd, geven hem het rapportcijfer 9,3.

Terug naar overzicht