Taigo: splinternieuwe crossover van Volkswagen nu te bestellen

Volkswagen’s compleet nieuwe crossover, de Taigo, is nu te bestellen. De Taigo debuteert in de aantrekkelijke en complete Life-uitvoering, inclusief de luxe van de Digital Cockpit, LED-koplampen én IQ. Drive Travel Assist, waarmee de Taigo ook semi-autonoom kan rijden. In januari 2022 komt de Taigo - die nu te bestellen is vanaf € 28.590* (prijs per 1 januari 2022) - naar Nederland. Kort na de marktintroductie wordt het gamma snel verder uitgebreid met een aantrekkelijk geprijsde basisversie, die naar verwachting een prijs rond de € 26.000 krijgt.

Met de sportieve Taigo crossover zet Volkswagen in deze klasse een nieuwe benchmark op het gebied van afwerking, comfort, technologie en personalisering. Net als de overige Volkswagen-modellen onderscheidt de Taigo zich door hoogwaardige materialen en introduceert hij technologieën die voorheen met name waren voorbehouden aan modellen in hogere segmenten.

De Volkswagen Taigo deelt zijn technische basis en de positieve (rij)eigenschappen met modellen als de Polo en de T-Cross. Zijn kenmerkende, aflopende coupé-daklijn benadrukt het sportieve karakter. Tegelijkertijd heeft de crossover een aangenaam hoge en comfortabele zitpositie. Het design springt ook in het oog door hoogwaardige accenten als LED-koplampen en doorlopende LED-achterlichten. IQ.Light LED Matrix-koplampen zijn leverbaar als optie. Lichtmetalen velgen en de wielkastafwerking in contrastkleur onderstrepen de crossover-look.

Maximale personalisatiemogelijkheden

Om het sportieve design van de Taigo verder te personaliseren is er keus uit maar liefst 15 kleurcombinaties, velgdesigns tot 18 inch en diverse designpakketten en individuele opties. Zo is de Taigo er met een zwart dak, een panoramisch schuif-/kanteldak en bijvoorbeeld het optionele Black Style pakket dat de R-Line-uitvoering nog sportiever maakt, met bijvoorbeeld 18 inch zwarte velgen en zwarte spiegelkappen.

Ruimtelijk

De Taigo is weliswaar compact (LxBxH: 4,26 x 1,99 x 1,51 m), maar biedt wel volop ruimte voor vijf inzittenden. Het geheim zit hem in de wielbasis van maar liefst 2,55 meter. De zitpositie is aangenaam hoog en elke inzittende heeft meer dan voldoende hoofdruimte. Ook de bagageruimte mag er zijn: met een inhoud van 440 liter kunnen alle (vakantie)spullen mee. 

Semi-autonoom rijden: comfortabel, makkelijk en veilig 

In technisch opzicht zet de Taigo de toon in zijn segment. Het IQ.DRIVE pakket voor semiautonoom rijden (level 2) is standaard. Als het systeem is ingeschakeld, houdt de Taigo automatisch een veilige afstand tot voorliggers aan. Daarbij blijft hij vanzelf tussen de wegmarkeringen. Dit systeem kan ook samenwerken met de navigatie. Zo kan de Taigo automatisch afremmen bij het naderen van bochten, rotondes en kruisingen. IQ.DRIVE staat daarmee voor nog makkelijker, comfortabeler en veiliger rijden. 

Digitale Taigo: altijd up to date

Het interieur van de Taigo is nu al klaar voor morgen. De Digital Cockpit - het digitale instrumentenpaneel - is standaard. Aanvullend is er de Digital Cockpit Pro met een groter 10,25 inch display. Dit systeem biedt de mogelijkheid om de navigatiekaart over de gehele breedte van het instrumentenpaneel tonen. Dat maakt elke rit nog eenvoudiger en veiliger. De slimme infotainmentsystemen hebben grote touchdisplays (tot 9,2 inch) en zijn geschikt voor online navigatie en over the air-updates. Voor diverse uitvoeringen zijn on demand-functies beschikbaar. Daarmee wordt het bijvoorbeeld mogelijk om het navigatiesysteem na aankoop van de auto activeren. Een Taigo is altijd online dankzij de ingebouwde eSIM. Smartphones zijn draadloos te koppelen - en optioneel draadloos op te laden - om gebruik te kunnen maken van Apple Carplay en Android Auto. We Connect biedt toegang tot veel online diensten en met App-Connect zijn diverse functies op afstand te bedienen. 

Uitgebreid aanbod aan uitvoeringen

Naast sportiviteit staat de Taigo ook voor luxe. Volkswagen start het gamma van de sportieve crossover in januari met de complete Life-uitvoering. Die beschikt standaard al over het IQ. Drive pakket, Climatic airconditioning, de Digital Cockpit, Radio ‘Composition’ met touchscreen, App-Connect smartphone-integratie, een luxe interieur met zachte dashboardafwerking en een met leder bekleed multifunctioneel stuur, LED-koplampen en een handige dakreling.

Tegelijkertijd wordt de Taigo vanaf januari ook leverbaar als zeer luxe Style en sportief getinte Taigo R-line. De Taigo Life en R-Line zijn er voor zakelijke rijders direct ook als aantrekkelijke, extra complete Business(+). Het navigatiesysteem ‘Discover Media’ met groot touchscreen inclusief streaming en internet, verwarmde voorstoelen en een diefstalalarm zijn standaard op de Business-modellen. Naar verwachting volgt medio zomer 2022 vervolgens ook de scherp geprijsde instapversie.

Nu te bestellen, vanaf januari bij de dealer

Volkswagen levert de Taigo met een 1.0 TSI turbo-benzinemotor (70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk) of met de 110 kW/150 pk sterke 1.5 TSI (standaard met automatische zeventraps DSG-transmissie). De Taigo Life 1.0 TSI (70 kW/95 pk) met handgeschakelde vijfbak is er vanaf € 28.590* (prijs per 1 januari 2022). Later volgt de instapversie van de Taigo, die nog aantrekkelijker geprijsd wordt. Alle Taigo-modellen worden geleverd met vier jaar garantie. De marktintroductie staat gepland voor januari 2022.

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van het laatste Taigo-nieuws kunnen zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Terug naar overzicht