Ga direct naar de inhoud.

Een begrip in de regio
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Een Zoetermeers familiebedrijf sinds 1959

Al sinds jaar en dag is het een bekend Zoetermeers familiebedrijf, Auto-Service van der Velden, gevestigd in het dorp. Opgericht door de heer P. van der Velden en later overgenomen door de broers Nico en Aad van der Velden, met hun zus Trix achter de receptie. Inmiddels genieten Aad en Trix van hun welverdiende pensioen en zijn Nico zijn zonen Nico Jr. en Bob al jaren geleden ingestroomd in het bedrijf.

Want hoewel vooral bekend als de Volkswagen en Audi dealer is er heel veel veranderd de afgelopen jaren. Hoe zat het ook alweer? 

Het startte allemaal als Garagebedrijf Van der Velden aan de J.L. van Rijweg in Zoetermeer, de locatie waar nu de Albert Heijn XL is gevestigd. Het bedrijf groeit snel en er is meer ruimte nodig. Die ruimte wordt gevonden aan de Industrieweg, onze huidige locatie, aan de rand van het oude dorp.

Garage Van der Velden start met de verkoop van een merk dat inmiddels een klassieker is: Simca. In 1980 wordt het bedrijf service en sales dealer van Volkswagen, VW Bedrijfswagens en Audi. In de jaren ’90 opent Auto-Service van der Velden Pijnacker zijn deuren op industrieterrein De Boezem waar Nico Jr. de leiding heeft. Eind 2012 volgen de officiële servicedealerschappen van SEAT en het andere VW merk ŠKODA. Hiermee was het bedrijf ‘compleet’, de 5 grootste VW merken waren allemaal bij Van der Velden te vinden.

In 2013 werd door de familie besloten dat het anders moest door de veranderde markt. De groei in de werkplaats was ook dé manier om de toekomst in te gaan. Natuurlijk als zelfstandig familiebedrijf, met de eigen typische Van der Velden identiteit. Het waren niet alleen de veranderende marktomstandigheden die het bedrijf deze kant op heeft doen gaan. De passie voor techniek, de aanwezige kennis en expertise, het feit dat zij als officieel servicedealer van 5 merken nóg efficiënter voor een concurrerend uurtarief complexe technische problemen konden opsporen en repareren gaven de doorslag. Toeval of niet, het zit zelfs al in de naam: Auto-Service van der Velden. 

Nico: Inmiddels is ons bedrijf het grootste servicecentrum van Zuid-Holland met de 5 VW merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW Bedrijfswagens onder één dak. Klanten kunnen bij ons terecht voor officieel onderhoud, service, reparatie- en garantiewerkzaamheden. Met de testbank van Autotest-lab van der Velden (www.autotestlab.nl) gaat het servicedealerschap nog een stuk verder. Deze premium vermogenstestbank wordt dagelijks ingezet voor het stellen van diagnoses van zeer gecompliceerde technische en elektronische storingen. Snel, efficiënt en voordeliger dan regulier zoeken met alleen de gebruikelijke apparatuur. Dat dit gewaardeerd wordt door onze klanten blijkt uit de resultaten. Zo kiest o.a. de Politieregio Haaglanden en de ANWB Wegenwacht voor Van der Velden als officieel servicedealer.

Nieuw is dat wij sinds de start van Autotest-lab van der Velden ook campers van alle merken motorisch onderhouden. Hier bleek veel vraag naar te zijn, veel klanten van ons zijn fanatieke camperaars. Dankzij de vermogenstest en de verschillende rijtesten- en simulaties kunnen wij veel problemen vroegtijdig aan zien komen. Bij groot onderhoud  van campers bieden wij dan ook altijd gratis een vermogenstest aan.

In onze showroom vindt u Volkswagens, Audi’s, ŠKODA’s, SEAT’s en VW Bedrijfswagens van de meest verkochte modellen. Daarnaast bieden wij met regelmaat import occasions aan uit Duitsland waarvan velen met maximaal 5 jaar garantie. Op ons ruime occasion terrein vindt u altijd auto’s van de 5 VW merken in praktisch alle prijsklassen. Shell Express Zoetermeer en Euromobil Van der Velden, de zakelijke autoverhuurder, maken ons bedrijf compleet. Onze adviseurs kunnen u op ieder terrein van dienst zijn.

Nieuw is dat wij sinds de start van Autotest-lab van der Velden ook campers van alle merken motorisch onderhouden. Hier bleek veel vraag naar te zijn en dankzij de vermogenstest kunnen wij veel problemen vroegtijdig signaleren.

Er is heel veel veranderd sinds mijn vader en onze opa ons bedrijf in 1959 startte. Op het belangrijkste onderdeel na: onze service. Nog altijd staat Auto-Service van der Velden bekend als een no-nonsense bedrijf wat gewoon doet wat er beloofd wordt en waar service nog echt op 1 staat. Een eerlijke en betrouwbare gesprekpartner voor al uw mobiliteitszaken. Een servicedealer die een stapje verder gaat voor zowel zakelijke als particuliere klanten, of u nu 1 auto bezit of een groot wagenpark. Wij zijn u graag van dienst!

 

Een indruk van het verleden

Deel deze pagina op: