Ga direct naar de inhoud.

Een begrip in de regio
vb audi seat skoda vb-bedrijfswagens

Een Zoetermeers familiebedrijf sinds 1958

Garagebedrijf Van der Velden
Het is 1958 als de heer Piet van der Velden Sr. een zelfstandig garagebedrijf begint in het destijds nog kleine boterdorp Zoetermeer. Het startte allemaal als Garagebedrijf Van der Velden aan de J.L. van Rijweg in Zoetermeer, de locatie waar nu de Albert Heijn XL is gevestigd. Het bedrijf groeit snel en er is meer ruimte nodig. Die ruimte wordt gevonden aan de Industrieweg, onze huidige locatie, aan de rand van het oude dorp. Garage Van der Velden, inmiddels ook met de broers Nico Sr. en Aad van der Velden en hun zus Trix werkzaam in het bedrijf, verkoopt er een merk dat inmiddels een klassieker is: Simca.

Naar het officiële dealerschap
Dat verandert in 1980. Het bedrijf wordt service en sales dealer van Volkswagen, VW Bedrijfswagens en Audi. In de jaren ’90 opent Auto-Service van der Velden Pijnacker zijn deuren op industrieterrein De Boezem. Ook ontstaat Auto-Service van der Velden Meerzicht B.V. met het merk SEAT, wat geleid wordt door een andere tak van de familie Van der Velden.

Het gesplitste dealerschap
Eind 2012 wordt duidelijk dat de SEAT het als apart bedrijf in Benthuizen niet heeft gered en neemt Auto-Service van der Velden Zoetermeer B.V. de service activiteiten over in Zoetermeer. Dit is mogelijk omdat een officieel dealerschap uit 2 contracten met de importeur of fabrikant bestaat, het salescontract en het servicecontract. Wij hebben voor SEAT het servicecontract gekregen en werden daarmee officieel servicedealer. Niet lang daarna volgde het officiële servicedealerschap van het andere VW merk ŠKODA. Hiermee waren we ‘compleet’, de 5 grootste VW merken waren bij ons allemaal onder 1 dak in 1 werkplaats.

De omslag 
De crisis heeft de autobranche hard geraakt. Ook wij merkten een flinke daling op in het aantal verkochte nieuwe auto’s bij ons bedrijf. In onze werkplaats zagen we juist een toename van het aantal werkplaatsbezoeken. Onze lange geschiedenis als betrouwbare servicepartner heeft hierbij duidelijk aan bijgedragen. In 2013 werd door de familie besloten dat het anders moest door de veranderde markt. De groei in de werkplaats was ook dé manier om de toekomst in te gaan. Natuurlijk als zelfstandig familiebedrijf, met onze eigen typische Van der Velden identiteit.

Om dit te bereiken is ervoor gekozen om het salesdealerschap van Volkswagen op te zeggen bij importeur Pon. De verschillende eisen en reglementen die het salescontract voorschrijven waren niet meer rendabel te houden. De kosten van het salesdealerschap duwden bovendien het uurtarief in de werkplaatsen omhoog tot tarieven die wij gewoon niet wilden rekenen voor onze klanten. 

Het waren niet alleen de veranderende marktomstandigheden die ons deze kant op heeft doen gaan. Onze passie voor techniek, de aanwezige kennis en expertise, het feit dat wij als officieel servicedealer van 5 merken nóg efficiënter voor een concurrerend uurtarief complexe technische problemen konden opsporen en repareren gaven de doorslag. Toeval of niet, het zit zelfs al in onze naam: Auto-Service van der Velden. 

Auto-Service van der Velden anno 2016
Juli 2015 was het dan zover: de overschakeling van het salesdealerschap naar het officiële servicedealerschap van de 5 VW merken Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en VW Bedrijfswagens. Het grootste servicecentrum van Zuid-Holland, waar klanten onder één dak terecht kunnen voor officieel onderhoud, service, reparatie en garantiewerkzaamheden. Met de testbank van Auto-testlab van der Velden gaat het servicedealerschap nog een stuk verder. Deze premium vermogenstestbank wordt dagelijks ingezet voor het stellen van diagnoses van zeer gecompliceerde technische en electronische storingen. Snel, efficient en voordeliger dan regulier zoeken met alleen de gebruikelijke apparatuur. Dat dit gewaardeerd wordt door onze klanten blijkt uit de resultaten. Zo kiest o.a. de Politieregio Haaglanden en de ANWB Wegenwacht voor ons als officieel servicedealer.

Natuurlijk kunt u, ondanks het feit dat wij geen salesdealer meer zijn, nog steeds bij ons terecht voor de aanschaf van uw nieuwe of gebruikte auto. Met de Van Beynum Autogroep, gevestigd in Gouda en Woerden, zijn wij een strategische samenwerking aangegaan. Zij hebben het officiële salescontract voor het rayon Zoetermeer getekend bij importeur Pon. Dankzij de goede samenwerking die is ontstaan kunnen wij u als servicedealer alsnog nieuwe auto’s leveren. Deze auto’s kunt u in onze showroom uitzoeken, worden dan door ons bij de Van Beynum Autogroep besteld, en uiteindelijk afgeleverd in Zoetermeer bij uw eigen vertrouwde adviseur van Van der Velden.

In onze showroom vindt u Volkswagens, Audi’s, ŠKODA’s, SEAT’s en VW Bedrijfswagens van de meest verkochte modellen. Zo kunt u bij ons niet alleen de VW up! bekijken, maar ook de Citigo en de Mii. Daarnaast bieden wij met regelmaat occasions aan vanaf de fabriek in Duitsland met maximaal 5 jaar garantie. Op ons ruime occasion terrein vindt u auto’s van de 5 VW merken in praktisch alle prijsklassen. Onze adviseurs kunnen u dus op ieder terrein van dienst zijn.

Tot slot:
Er is heel veel veranderd sinds de heer Van der Velden Sr. ons bedrijf begon in 1958. Op het belangrijkste onderdeel na: onze service. Nog altijd staat Auto-Service van der Velden bekend als een no-nonsense bedrijf die gewoon doet wat er beloofd wordt en waar service nog echt op 1 staat. Een bedrijf wat economisch met u meedenkt. Service die 24 uur per dag, 7 dagen per week doorgaat. Een echt Zoetermeers familiebedrijf met Zoetermeerse normen en waarden. Een eerlijke en betrouwbare gesprekpartner voor al uw mobiliteitszaken. Een servicedealer die een stapje verder gaat voor zowel zakelijke als particuliere klanten, of u nu 1 auto bezit of een groot wagenpark. Wij zijn u graag van dienst.

Een indruk van het verleden

Deel deze pagina op: