MAHA MSR 500 4WD
Autotest-lab van der Velden

Een premium vermogenstestbank zoals de MAHA MSR 500 4WD is eigenlijk alleen beschikbaar bij autofabrikanten waar ze deze gebruiken voor het testen van auto's. Maar wat kun je nu precies met deze vermogenstestbank? Heel kort uitgelegd: met de vermogenstestbank lukt het ons om snel en efficiënt moeilijk vindbare motorische- en aandrijvingsstoringen op te sporen én te analyseren die met een standaard VW Groep werkplaatsuitrusting niet vindbaar zouden zijn. 

Auto-testlab van der Velden 

Diagnose in Autotest-lab analyseert motorvermogen

Wij helpen veel autobezitters en klanten van dealers en garages uit de wijde omgeving. Onder hen zijn chauffeurs die merken dat het rijden van hun auto of camper anders aanvoelt dan voorheen. Van hun eigen garage horen zij dat alles in orde is. Maar als chauffeur weten zij beter. Er is iets aan de hand dat door een monteur van hun garage niet zomaar te signaleren is. Wij herkennen die verhalen en gevoelens; nemen die ervaringen serieus en vinden de oorzaak! Op de in ons Autotest-lab geïnstalleerde vermogenstestbank onderwerpen wij de auto’s aan een uitgebreide analyse. Daar lukt het ons om moeilijk vindbare motorische- en aandrijvingsstoringen snel op te sporen en te analyseren. En dat bij alle automerken.

Motorconditie van de camper testen

Ook ontvangen wij mensen die met hun camper of kampeerbus een bijzondere reis willen maken. Zij gaan een grote afstand afleggen of een bijzonder gebied bezoeken. Daar krijgen zij te maken met hoogteverschillen en extreme weersomstandigheden. Zij willen weten of de camper geschikt is voor zo’n trip. Deze voertuigen onderwerpen wij aan een vermogensmeting, verschillende functietesten en rij-cyclus metingen. In het Autotest-lab bootsen wij verschillende omgevingsfactoren en gebruikssituaties na. Alles wordt geanalyseerd zodat zij weten of zij onbezorgd van hun droomreis kunnen genieten.

Met een caravan de bergen in

Caravanrijders die door de bergen trekken moeten erop kunnen vertrouwen dat hun auto voldoende koppel heeft. Op de Nederlandse wegen is het lastig te bepalen hoe de auto- caravancombinatie zich op een berghelling houdt. Ons Autotest-lab is dan de oplossing. Daar doen wij vermogensmetingen, verschillende functietesten en rij-cyclus metingen. Wij bootsen omgevingsfactoren zoals berghellingen en het caravangewicht na. Wij imiteren parameters zoals temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk door hoogteverschillen. Alle testresultaten worden geanalyseerd zodat de caravanner weet of de combinatie ook op bergtrajecten toereikend is.

Controleren van fabrieksspecificaties

Ook komen bezitters van recent gekochte auto’s naar ons Autotest-lab. Zij willen zeker weten dat de werkelijke capaciteiten van hun nieuwe aanschaf overeenkomen met de door de verkoper of fabriek verstrekte specificaties. Natuurlijk is enige afwijking van de fabrieksgegevens reëel maar er zijn grenzen. Op de vermogenstestbank registreren wij de exacte afwijkingen. Wij testen alle automerken met een aslast tot 2.500 kg en een wielbasis van 1.800 tot 4.400 mm. Zowel 4-wielaangedreven als hybride auto’s. Wij meten dynamische vermogens boven de 1000 kW en snelheden van 300 km/u met een meetnauwkeurigheid van 2%.

Autotest-lab of een diagnose aanvragen?

De volledige test op de vermogenstestbank wordt met drie camera’s opgenomen en als filmbeelden in combinatie met de grafische en numerieke waardes op YouTube geplaatst zodat u zelf ook de test kunt bekijken. Daarbij is het kenteken onherkenbaar gemaakt. Iedere klant ontvangt na de test een uitgebreid diagnoserapport. Indien het rapport aanleiding geeft voor een vervolgactie, dan kan de klant het testrapport aan zijn eigen dealer of garage voorleggen of door ons laten oplossen. Meer weten over ons Autotest-lab of een diagnose aanvragen? 

Afspraak inplannen