Audi e-tron actieradiuscalculator: rijden is vooruitzien

Met de Audi e-tron zet Audi nadrukkelijk in op zorgeloze elektro-mobiliteit. Daarbij speelt het uitgebreide Audi e-care dienstenpakket een belangrijke rol. Nu is er ook een handige actieradiuscalculator. Deze online tool is bovendien multifunctioneel. Hij laat zien welke actieradius haalbaar is en daarnaast hoeveel laadtijd er nodig is om een bepaalde afstand af te leggen.

 • Slim opladen van A tot Z
 • Online tool met drie handige functies waarbij actieradius centraal staat
 • Audi e-care: alles voor zorgeloos elektrisch rijden

Via de speciale webpagina ‘Opladen van A tot Z’ legt Audi alle ins en outs uit voor het efficiënt opladen van de Audi e-tron. Hier is informatie te vinden over het installeren van een laadpunt en over thuis en onderweg opladen. Op deze pagina bevindt zich ook de handige interactieve actieradiuscalculator. e-tron-rijders en andere bezoekers kunnen daarbij zelf aan de knoppen draaien.

Drie handige functies

Met de actieradiuscalculator is heel eenvoudig de maximale actieradius van een Audi e-tron te berekenen. Dat gebeurt op basis van vier variabelen: de rijmodus (auto, efficiency of eco), het rijprofiel (binnen/buiten de bebouwde kom of snelweg), de buitentemperatuur en de wielmaat.

De ‘hoe ver wilt u rijden-functie’ laat zien hoeveel laadtijd er nodig is om de gewenste afstand te kunnen afleggen. Gebruikers voeren die afstand in, kiezen vervolgens het laadpunt (thuis of publiek) en het type laadaansluiting, inclusief de laadcapaciteit ervan. Op basis hiervan laat de calculator precies zien wat de benodigde laadtijd is.

De calculator maakt ook in één oogopslag duidelijk welk effect een bepaalde laadtijd op de actieradius heeft. De e-tron-rijder geeft de gewenste of mogelijke laadtijd aan en vervolgens van welk type laadpunt en met welke capaciteit er gebruikgemaakt wordt. De calculator laat dan bijvoorbeeld zien dat een nachtje thuisladen voldoende is voor het volledig laden van de batterijen. Maar ook dat 10 minuten laden bij een publiek gelijkstroom-laadstation (150 kW) al voor 125 km extra actieradius zorgt.

Elektrisch rijden: Audi ontzorgt

Zorgeloos elektrisch rijden heeft topprioriteit bij Audi. De actieradiuscalculator draagt daar aan bij en daarnaast is er Audi e-care, een uitgebreid servicepakket dat zonder meerprijs wordt aangeboden bij aanschaf van een e-tron. Met deze diensten maakt Audi e-care 100% zorgeloos elektrisch rijden mogelijk:

 • 2 jaar fabrieksgarantie
 • 8 jaar fabrieksgarantie op het batterijpakket
 • 6 jaar onderhoudsinspecties en APK
 • Online navigatie-updates met actueel laadnetwerk
 • e-tron gebruikerstraining
 • Afsleepservice naar het dichtstbijzijnde laadpunt in het geval van een lege accu
 • Audi e-tron Shuttel pas (eerste 12 maanden gratis, daarna € 3,99/mnd.)
 • Thuislaadoplossing (optie)

Terug naar overzicht