Bandenwissel winter-zomer 2018

Auto-Service van der Velden wisselt met de wielenservice zomerbanden voor winterbanden en vice versa. Wij leveren een compleet assortiment zomer- en wintersets, inclusief mogelijkheden voor opslag in ons eigen bandenhotel.

Waarom zomerbanden?
Betere grip op het wegdek: iedere rubbersoort heeft een eigen temperatuur waarbij het optimaal presteert. Onder deze temperatuur wordt het rubber harder, daarboven zachter. Bij een te hard of te zacht rubber vermindert de grip en stijgt de slijtage. Op een warme zomerdag is het veiliger om zomerbanden te gebruiken in plaats van winterbanden. De remweg bij het gebruik van winterbanden is bij een snelheid van 100 km/u maar liefst 16 meter langer! Blijven doorrijden op winterbanden zorgt ook voor een aanmerkelijk hoger brandstofgebruik en hogere slijtage. Naar schatting kost het blijven doorrijden op winterbanden een automobilist jaarlijks € 50,- extra aan afschrijving van de banden.

Bandenhotel Van der Velden
Speciaal voor deze opslag van uw banden en wielensets hebben wij ons eigen 'Bandenhotel'. In deze ruimte slaan wij uw banden op onder optimale omstandigheden. Op eigen 24-uurs bewaakt terrein en altijd binnen handbereik voor wanneer u wilt wisselen.

De tarieven voor 2018 inclusief BTW
Wisselen van complete sets wielen:
€ 39,-
Wisselen van complete set wielen + opslag in bandenhotel
€ 79,-
Wisselen van 4 losse banden
€ 89,-
Wisselen van 4 losse banden + opslag in bandenhotel
€ 129,-

Alle merken
Het bandenhotel en onze bandenservice is er natuurlijk ook voor andere merken dan Volkswagen, ŠKODA, Audi en SEAT. Natuurlijk kunt u altijd even bij ons langsrijden met vragen over uw banden. Onze monteurs kijken dan uw banden voor u na.

Terug naar overzicht