De meest iconisch modellen uit zeven decennia SEAT

 

2020 is bijna ten einde. Buiten alle ontwikkelingen die de wereld dit jaar in hun greep hebben gehad, stond SEAT toch ook even stil bij zijn 70-jarig bestaan. Zeven decennia die een groot aantal iconische modellen uit Barcelona hebben voortgebracht, die SEAT heeft verwerkt in een ‘morphing’ video.

In zeventig jaar tijd heeft SEAT in totaal 75 nieuwe auto’s geïntroduceerd. Tal van modellen hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie en de ontwikkeling van het Spaanse merk. In 1953 lanceerde SEAT zijn eerste model, de 1400. In 1957 volgde de legendarische SEAT 600, die het symbool werd van vrijheid en mobiliteit. In 1984 verscheen de eerste SEAT Ibiza en in 1999 werd de succesvolle SEAT Leon geïntroduceerd. 2016 was eveneens een gedenkwaardig jaar, toen het merk de SUV-markt betrad met de Ateca, spoedig gevolgd door de Arona en de Tarraco.

Van SEAT naar CUPRA

In 2018 deed SEAT opnieuw van zich spreken met de introductie van CUPRA als onafhankelijk merk. Met CUPRA appelleert SEAT aan markten en doelgroepen die design en sportiviteit extra op waarde schatten. Na de onthulling van de CUPRA Ateca en nieuwe CUPRA Leon-reeks, werd de Formentor gelanceerd, het eerste model dat speciaal voor het merk is ontworpen en ontwikkeld. 2021 zal in het teken staan van de eerste volledige elektrische CUPRA: de el-Born.

Terug naar overzicht