E-offensief SEAT en CUPRA tijdens Automobile Barcelona

SEAT en CUPRA bereiden zich voor op een elektrische toekomst. Met een indrukwekkend e-offensief presenteren de twee Spaanse merken hun elektrische intenties tijdens de honderdste editie van de Automobile Barcelona autoshow, die van 11 tot en met 19 mei in de Spaanse stad plaatsvindt.

  • SEAT toont visie op elektrische mobiliteit met el-Born en SEAT Minimó concept cars
  • CUPRA presenteert Formentor studiemodel en e-Racer

SEAT en CUPRA presenteren op deze show hun visie op elektrische mobiliteit in de vorm van diverse conceptauto's. SEAT doet dat met de volledig elektrische el-Born en SEAT Minimó, waarmee het merk een grote stap zet op het gebied van micromobiliteit. Daarnaast toont CUPRA in Barcelona de Formentor, het eerste eigen model van het merk. Ook de CUPRA e-Racer, de eerste volledig elektrische toerwagen voor de racerij ooit, staat op Automobile Barcelona in de spotlights.

Door alle elektrische modellen op een beursvloer bijeen te brengen, onderstrepen SEAT en CUPRA ondubbelzinnig hun visie voor de mobiliteit van de nabije toekomst. De concept cars onderstrepen de toewijding van de Spaanse merken om duurzame mobiliteit te ontwikkelen en een leidende rol te vervullen in de transformatie waarmee de sector wordt geconfronteerd.

SEAT: elektromobiliteit binnen én buiten de stad

De SEAT el-Born concept car is de eerste stap in het elektrische offensief van SEAT. De marktintroductie staat gepland voor 2020. Het is de eerste SEAT die is ontworpen als een 100 procent elektrische auto. Met een praktisch bereik van 300 tot 420 kilometer dankzij de batterij van 58 kWh is dit model ook geschikt voor ritten buiten de stad. Met de SEAT Minimó zet SEAT tegelijkertijd een grote stap richting de micromobiliteit in dichtbevolkte, stedelijke gebieden. Deze kleine elektrische auto combineert de beste eigenschappen van een auto en een motorfiets. De SEAT Minimó biedt het comfort en veiligheid van een auto en de wendbaarheid en mogelijkheid om gemakkelijk in de stad te kunnen parkeren waar normaal alleen motorrijders van profiteren. Met een volle accu brengt de SEAT Minimó zijn inzittenden honderd kilometer ver. Dankzij een slim ontwerp van SEAT is het accupakket in seconden te vervangen door een opgeladen exemplaar.

CUPRA Formentor:

De CUPRA Formentor – het eerste nieuwe model van CUPRA – valt op door zijn spannende design en onderscheidt zich met een interieur dat bestuurder en passagiers als een cocon omsluit. De krachtige plug-in hybride verenigt de voordelen van een sportwagen met die van een SUV. Een formule voor succes in een tijd waarin het cross-oversegment enorm groeit.

Terug naar overzicht