Meer bewegen in 2020? Lease een elektrische fiets!

Bijtelling voor auto’s kent iedereen. Maar wist je dat vanaf 1 januari 2020 ook voor (elektrische) fietsen een lage bijtelling geldt? Een fiets leasen wordt simpeler dan ooit en kost maar een paar euro per maand.

Het einde van het jaar is een moment om terug te blikken en vooruit te kijken. Tijdens het oliebollen bakken met de Top 2000 op de achtergrond, denk je terug aan alle leuke en minder leuke momenten van 2019. Sommige dingen kunnen misschien anders in 2020. Meer bewegen, maar ook: minder in de file staan. Fietsen naar je werk zou een goed voornemen kunnen zijn. Dan sla je twee vliegen in één klap: geen file-ergernis én meer in beweging zijn. Alleen is dat geen feest op je stalen ros met terugtraprem.

Elektrische fiets leasen in 2020

Het kabinet wil dat in 2020 zoveel mogelijk mensen op hun fiets naar het werk gaan. Daarom wordt het vanaf 1 januari 2020 aantrekkelijk om je oude fiets thuis te laten en een gloednieuwe fiets te leasen. Bij LEASE A BIKE kies je jouw ideale fiets uit een groot aanbod van stadsfietsen, racefietsen, pedelecs en elektrische fietsen. Je hoeft hem niet aan te schaffen, maar betaalt elke maand een laag vast maandtarief voor je fiets van de zaak.

7 procent bijtelling voor elektrische fiets

Voor een leasefiets betaal je bijtelling, net als bij een leaseauto. Die bedraagt 7 procent. Stel dat je een fiets van 2.500 euro kiest, dan komt de bijtelling neer op 14,58 euro per maand bruto – netto is dat nog minder. Je kunt je fiets dan zakelijk én privé gebruiken. Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen in het maandbedrag. Als de leasetermijn is verstreken en jij je overtollige kilo’s eraf hebt gefietst, zijn er mogelijkheden om je leasefiets tegen een laag tarief aan te schaffen. 

En mijn leaseauto dan?

Wil je een fiets van de zaak, dan betekent dit niet dat je je auto van de zaak moet inleveren. De combinatie is juist zo gemakkelijk. Elke dag kun je bepalen wat voor jou het handigst is. Op een mooie zomerdag pak je de fiets. Terwijl je op een dag vol afspraken, met de auto naar je werk gaat. Meer weten? Kijk op www.lease-a-bike.nl.

Terug naar overzicht