ŠKODA zet in op sportiviteit in Parijs met VISION RS en KODIAQ RS

Tijdens de internationale autoshow van Parijs presenteert ŠKODA zichzelf niet alleen als een sportief en duurzaam merk, maar ook als aanbieder van mobiliteitsdiensten.

Bezoekers van de User Experience op de ŠKODA-stand kunnen rekenen op een bijzondere, digitale ervaring. Via een zelf ontworpen avatar maken ze digitaal kennis met de tailormade digitale diensten van ŠKODA. Productnieuws is er in de vorm van het VISION RS studiemodel - waarmee het merk vooruitblikt op een toekomstig compact model - en de eerste SUV binnen de sportieve RS-serie: de ŠKODA KODIAQ RS. Met de SCOUT en SPORTLINE breidt ŠKODA tevens het programma van de compacte KAROQ SUV verder uit.

  • ŠKODA VISION RS combineert sportiviteit met duurzaamheid
  • ŠKODA KODIAQ RS: eerste SUV in het aanbod sportieve RS-modellen
  • SPORTLINE en SCOUT: ŠKODA breidt KAROQ-range verder uit

ŠKODA KAROQ SPORTLINE met 140 kW/190 pk

De ŠKODA KAROQ SPORTLINE is eveneens een sportieve verschijning. In deze uitvoering is hij voor het eerst leverbaar met een 2.0 TSI-motor (140 kW/190 pk). Tal van zwarte details onderstrepen het sportieve uiterlijk. Zwarte sportstoelen met speciale stof en zilverkleurige stiksels versterken dat gevoel vanbinnen. De KAROQ SPORTLINE is er met voor- of vierwielaandrijving en een keuze uit twee benzine- en twee dieselmotoren, met 110 kW/150 pk of 140 kW/190 pk.

ŠKODA KAROQ SCOUT: nieuwe avonturier

De ŠKODA KAROQ SCOUT is de nieuwe avontuurlijke variant binnen de KAROQ-range. Dit nieuwe offroadmodel krijgt standaard vierwielaandrijving voor alle motoren en onderscheidt zich door stoere looks. Zilverkleurige kunststofdelen zetten zijn terreinaspiraties visueel aan, aangevuld met verchroomde strips rondom de radiatorgrille en ramen. De wielkasten worden gevuld met 18 of 19 inch wielen. Piano Black accenten, decoratieve sierstrips en nieuwe bekleding voor de stoelen met contraststiksels kenmerken het interieur. Motorisch is er keuze uit twee diesels – met 110 kW/150 pk of 140 kW/190 pk – en een 1.5-liter TSI benzinemotor met 110 kW/150 pk.

De ontwikkeling van ŠKODA AUTO van een conventionele autofabrikant tot een ‘Simply Clever onderneming voor de beste mobiliteitsoplossingen’ is een belangrijk onderdeel van de ŠKODA 2025 Strategy. Van 2 t/m 14 oktober laat ŠKODA in Parijs zien hoe de bestuurder en zijn omgeving steeds verder met elkaar verbonden raken. In het User Experience-deel van de stand kunnen bezoekers hun eigen avatar ontwerpen en voorzien van hun eigen eigenschappen en behoeften. Via korte video’s wordt de bezoeker vervolgens door een fictionele dag gevoerd waarin het leven gemakkelijker wordt gemaakt via innovaties en mobiliteitsdiensten van het ŠKODA AUTO DigiLab.

Innovatieve mobiliteitsdiensten

Het alsmaar groter worden autodeelplatform HoppyGo is nu al een van de grootste in Tsjechië. HoppyGo is een flexibele mobiliteitsdienst die via een smartphone app eenvoudig onder handbereik is. Naast de ŠKODA Connect app kunnen ŠKODA-rijders gebruikmaken van ŠKODA Connect Alexa door de Amazon Alexa Voice Service eenvoudige vragen te stellen over hun auto vanuit de luie stoel in de woonkamer. Bijvoorbeeld of de portieren afgesloten zijn en de ramen dicht zitten, hoeveel brandstof er nog resteert en waar de auto is geparkeerd. De integratie van Smart Home biedt ŠKODA-rijders bovendien de mogelijkheid om hun connected huis vanuit de auto te checken. Bijvoorbeeld of de verlichting in de keuken is aangelaten en of de ramen afgesloten zijn.

Blik in de toekomst: ŠKODA VISION RS

Het studiemodel ŠKODA VISION RS laat zien hoe ŠKODA kijkt naar toekomstige sportieve RS-modellen, en is tevens een voorbode van een toekomstige compacte auto. De VISION RS combineert de sportiviteit van een nieuwe designtaal met een hoge mate aan duurzaamheid, bijvoorbeeld door gebruik te maken van gerecycled carbon en vegan materialen. Naast carbon wordt het interieur ook gekenmerkt door verlicht kristalglas met animaties. De elektrische aandrijflijn verzekert sportieve rijprestaties en een optimale efficiency.

ŠKODA KODIAQ RS: eerste SUV in de RS-serie

De ŠKODA KODIAQ RS daarentegen staat op het punt om nu al in productie te gaan. De eerste SUV met het nieuwe, rode RS-embleem krijgt een 176 kW/240 pk sterke dieselmotor, die daarmee de krachtigste productiediesel uit ŠKODA’s historie is. Met een rondetijd van 9 minuten en 29,84 seconden klokte hij op de Nordschleife van de Nürburgring recent een nieuw record voor een 7-persoons SUV. De KODIAQ RS krijgt tal van herkenbare RS-features, waaronder nieuwe bumpers en hoogglans zwarte accenten voor de radiatorgrille, raamstijlen en buitenspiegels. Ook full-LED koplampen zijn inbegrepen, evenals vierwielaandrijving, adaptieve Dynamic Chassis Control (DCC) en progressive steering. De KODIAQ RS is de allereerste ŠKODA met standaard 20 inch velgen en de nieuwe Dynamic Sound Boost, voor een nog vollere motorsound. Herkenbare RS-elementen in het interieur zijn de sportstoelen met geperforeerd Alcantara® en carbonleer, en de virtual cockpit.

Terug naar overzicht