Volkswagen onthult spectaculaire I.D.R Pikes Peak Racer

Volkswagen’s nieuwste autosportproject heeft een naam gekregen: de I.D. R Pikes Peak. Het is het volledig elektrische raceprototype waarmee Volkswagen op 24 juni aanstaande gaat deelnemen aan de Pikes Peak International Hill Climb.

  • Elektrische raceauto als sportieve ambassadeur van gloednieuwe range elektrische Volkswagens
  • Bekendste heuvelklim ter wereld start op 24 juni in Colorado, VS

De vierwielaangedreven racer vervult een ambassadeursrol voor de toekomstige elektrische I.D.-familie en legt tegelijkertijd de link met de R GmbH-modellen, de sportieve reeks Volkswagens. Volkswagen wil tegen 2025 meer dan twintig volledig elektrische modellen in zijn gamma hebben. De productie van het eerste model uit de I.D.-familie start naar verwachting eind 2019 in Zwickau, Duitsland.

Voortrekkersrol in elektromobiliteit
“Volkswagen wil met de I.D.-familie een voortrekkersrol innemen op het gebied van elektromobiliteit”, aldus dr. Frank Welsch, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor ontwikkeling. “Deelname aan de bekendste heuvelklim ter wereld met de I.D. R Pikes Peak heeft niet alleen een symbolische betekenis, het is ook een goede test voor de algemene ontwikkeling van onze nieuwe elektrische modellen.”

Jürgen Stackmann, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen en verantwoordelijk voor verkoop, marketing en aftersales, voegt daaraan toe: “Pikes Peak is zonder twijfel de meest iconische heuvelklim ter wereld. Voor Volkswagen is het een fantastische kans om het onderwerp e-mobility met het I.D. R-project vanuit emotioneel en sportief perspectief een boost te geven.”

Race naar de wolken
De internationale Pikes Peak heuvelklim - beter bekend als de ‘Race naar de Wolken’ - wordt sinds 1916 verreden, in de Rocky Mountains nabij Colorado Springs. Het 19,99 kilometer lange parcours start op 2.800 meter hoogte en eindigt op de top, op 4.300 meter boven zeeniveau. Volkswagen nam in 1987 voor het laatst deel aan de Pikes Peak heuvelklim, met een spectaculaire, tweemotorige Golf met een indrukwekkende 652 pk, waarmee het merk helaas net buiten de prijzen viel.

Terug naar overzicht