Welke ŠKODA SUV is perfect voor jou?

Een leuk dilemma: je wil een nieuwe SUV van ŠKODA, maar je weet niet nog niet welk model. Dit bericht helpt je te kiezen tussen de KAMIQ, KAROQ en KODIAQ. Of wordt het toch de ENYAQ iV, onze elektrische SUV?

Het is logisch dat SUV’s zo populair zijn. Je zit er lekker hoog in, ze zien er stoer uit en de SUV’s van ŠKODA staan bekend om hun riante binnenruimte en grote kofferbak. De KAMIQ is onze stedelijke SUV, de KAROQ is onze avontuurlijke SUV en de KODIAQ is onze grote SUV met plek voor zeven. De volledig elektrische ENYAQ iV was afgelopen jaar de populairste ŠKODA van Nederland. Je ziet ’m dan ook overal rijden. In mei 2022 krijgt hij gezelschap van de stijlvolle ENYAQ COUPÉ iV.

Leuk weetje: de modelnamen KAMIQ, KAROQ en KODIAQ komen uit de taal van de Inuit in Alaska. De elektrische ENYAQ iV dankt zijn naam aan de Ierse naam Enya, die ‘bron van leven’ betekent.

ŠKODA KAMIQ: stoer in de stad

De KAMIQ is compact vanbuiten en ruim vanbinnen. Dat maakt ’m ideaal voor druk stadsverkeer en smalle jaren 30-straatjes. Je zit hoger dan in de SCALA waarmee hij zijn MQB-platform deelt. Zo zie je goed wat er rondom de auto gebeurt. De KAMIQ kijkt bovendien met je mee: Front Assist remt automatisch voor obstakels en Lane Assist houdt de auto in de juiste rijstrook. Met een vanafprijs van 26.290 euro is de KAMIQ tevens onze voordeligste SUV.

Stoelendansen met de ŠKODA KAROQ

De KAROQ is onlangs vernieuwd. De avontuurlijke SUV ziet er nu nog stoerder uit, met zijn zeshoekige grille, nieuwe voorbumper en LED-koplampen plus -achterlichten. Voor optimaal zicht in het donker, bestel je de nieuwe Full-LED Matrix-koplampen. Voor een warm gevoel vanbinnen, kies je het Eco-pakket met stoelbekleding gemaakt van gerecyclede petflessen.

Uniek voor ŠKODA’s middelgrote SUV zijn de optionele VarioFlex-achterstoelen. Dan bestaat de achterbank uit drie losse stoelen die je afzonderlijk kunt neerklappen of verwijderen. Dat maakt de KAROQ opvallend veelzijdig. Met de VarioFlex-zitplaatsen neergeklapt, past er 1.605 liter aan bagage achterin. Til je de handige stoelen uit de auto, dan groeit de bagageruimte tot maar liefst 1.810 liter. Zo kan één SUV aan de eisen van een heleboel ŠKODA-rijders voldoen.

De vernieuwde KAROQ komt eraan: zoals het er nu naar uitziet, kun je de eerste exemplaren vanaf half april bekijken in de showroom. De KAROQ online configureren en bestellen kan al wel. 

ŠKODA KODIAQ met 5 of 7 zitplaatsen

De KODIAQ is baas boven baas, oftewel de ruimste ŠKODA van allemaal. Zijn kofferbak is 2.065 liter groot als je de achterbank neerklapt en je kunt hem bestellen met vijf of zeven zitplaatsen. Kortom, KODIAQ-rijders kennen de betekenis van het woord ‘ruimtegebrek’ niet. Het maximale trekgewicht is trouwens ook indrukwekkend: tot 1.800 kilo.

In 2021 werd de KODIAQ uitgebreid vernieuwd, de KAROQ was daarna aan de beurt. De rechtopstaande grille en de hoge motorkap geven de 7-persoons auto een robuust uiterlijk. Het interieur ziet er juist hightech uit, dankzij de optionele Virtual Cockpit, de LED-sfeerverlichting en het nieuwste infotainmentsysteem. Voor het allerbeste zitcomfort kies je de Ergo Comfortstoelen. Deze met zwarte leer beklede zetels kun je elektrisch bedienen en hebben een verstelbare lendensteun, een massagefunctie en een verlengbare zitting voor mensen met lange benen.

ENYAQ iV: ŠKODA’s ruime elektrische SUV

Het is heus even wennen als je van een ‘gewone’ auto naar een elektrische gaat. Toch voelt de ENYAQ iV meteen vertrouwd aan, want hij biedt hetzelfde ruime interieur en dezelfde slimme handigheidjes als andere ŠKODA-modellen. Het is geweldig om te zien dat duizenden Nederlanders met interesse voor elektrisch rijden de elektrische SUV van ŠKODA zagen en dachten: Bingo! Dat wordt ’m. Met als gevolg dat één op elke vijftig nieuw verkochte auto’s van alle merken, in 2021 een ŠKODA ENYAQ iV was.

Misschien dacht jij wel iets soortgelijks toen de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV onthuld werd. Het extra stijlvolle broertje van de ENYAQ iV heeft een elegant aflopende daklijn met een donker getint panoramadak. Die daklijn maakt de auto sportiever én gestroomlijnder, waardoor hij nog verder komt op een acculading stroom. Mede hierdoor is een maximale actieradius van 545 km* mogelijk. De nieuwe ENYAQ COUPÉ iV wordt in mei in Nederland verwacht.

Weet je al welke SUV het gaat worden of twijfel je nog? Jouw ŠKODA-dealer in de buurt denkt graag met je mee!

Lees ook: 6 redenen om je te verheugen op de nieuwe ŠKODA KAROQ

Terug naar overzicht